Butiken i Filipstad

Nu har jag stängt butiken i Filipstad och finns enbart som nätbutik. Det innebär att informationen nedan inte längre är aktuell. Sidan finns kvar som ett minne för den som är nyfiken på hur det var en gång.

Gourmetbönan i Filipstad - en presentationsvideo
Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

På den här sidan kan du läsa om vad som händer i Gourmetbönans fysiska butik i Filipstad. Här i min lokal i den lilla staden finns plats för mycket roligt, gott och spännande. Jag skapar utrymme för många av mina personliga intressen, men framför allt för människor! Jag vill att min lokal ska vara en mötesplats för många olika människor, med olika intressen och personligheter. Ålder, nationalitet, kön eller andra ytliga skillnader har ingen betydelse. Det finns alltid något som förenar oss människor! Kultur är en sådan sak, till exempel. Här är lite av det jag vill göra:

Konstgalleri hos Gourmetbönan
Konstgalleri hos Gourmetbönan

KONSTGALLERIKonstutställningar har vi redan introducerat här. Och fler ska det bli. Är du konstnär, eller känner du en konstnär, som vill ställa ut hos Gourmetbönan? Ta kontakt med mig så pratar vi! När jag arbetade som kultursekreterare och föreståndare för Galleri Aniara i Sollentuna kommun lärde jag mig att driva ett konstgalleri och de kunskaperna och rutinerna använder jag fortfarande. Även i min butik i Märsta Centrum 2006-2008 hade jag konstutställningar och jag vill skapa en miljö som får människor att må bra. Jag gör alltid en bedömning av konstverken innan jag fattar beslut och ger besked om samarbete. Vi skriver ett avtal, du ställer ut i c:a en månad och jag tar 25 % på din försäljning. Säljer du inget så kostar det ingenting.

– Nu har vi även utställningar online! Läs mer här!

Ingela och Melina repeterar en låt av Marie Fredriksson - Foto Emmy Rudfält
Ingela och Melina repeterar en låt av Marie Fredriksson – Foto Emmy Rudfält

MUSIK
Musik är något väldigt centralt för mig. Jag är aktiv som sångerska och låtskrivare och jag ger också sånglektioner individuellt eller i grupp. Är du intresserad av att utveckla din sångröst tillsammans med mig? Hör av dig så pratar vi om det! Musikprogram i det lilla formatet kommer också att få plats hos Gourmetbönan i Filipstad. Här har musiker och artister möjligheten att få träffa sin publik i olika sammanhang. Jag vill erbjuda en hemtrevlig och intim scen med en blandad repertoar. Varje månad arrangerar vi Gourmetbönans Tesalong med olika teman. Vill du vara med och spela eller sjunga? Prata med Gourmetbönan!

Teprovning hos Gourmetbönan
Teprovning hos Gourmetbönan

TEPROVNINGAR/KAFFEPROVNINGAR
Runt vårt bord får det plats cirka tio personer, med lite ommöblering kan vi klämma in några till. Här har vi redan haft både te- och kaffeprovningar, och fler är inplanerade. Vill du vara med? Ta kontakt så får du veta när det är dags för nästa provning!

Kaffeprovning hos Gourmetbönan
Kaffeprovning hos Gourmetbönan

LITTERATUR
Ett bok-kafé har vi startat på torsdagar klockan 17.00-18.15, hör av dig om du är intresserad av att vara med. Vilka böcker vill du läsa? Har du någon favoritförfattare som du vill berätta om? Ingen avgift. Fika finns att köpa. * Även på Gourmetbönans Tesalong kan det finnas tillfälle att läsa någon dikt eller berätta om något intressant ämne. Prata med mig först.

FÖRELÄSNINGAR OCH SEMINARIER
Det finns mycket kunskap i Filipstad, det är jag helt övertygad om! Har du något ämne som du är speciellt intresserad av och har kunskap om? Kanske finns det andra som skulle vilja veta mer om det? Prata med mig om du kan tänka dig att föreläsa för en mindre grupp hos Gourmetbönan!

Stick-kafé hos Gourmetbönan
Stick-kafé hos Gourmetbönan

HANDARBETE
Stick-kafé hos Gourmetbönan har vi varje tisdag 17.00-18.15. Vill du vara med och handarbeta, umgås och småprata i Gourmetbönans lokal och kunna njuta av konstutställningar och te och kaffe tillsammans med andra med samma intresse? Du behöver inte vara expert. Vi lär av varandra och ger tips och goda råd. Ingen avgift. Fika finns att köpa. Prata med Ingela! *

Mycket mer kan hända, till exempel dockteater (i mitt hål i väggen!), filmvisningar, samtalskvällar, sällskapsspel, högläsning, allsång, teaterframträdanden, talangtävlingar, fikamöten…. Varför inte boka in nästa personalmöte hos Gourmetbönan? Omväxling är bra för kreativiteten och teamkänslan!

Har du idéer eller förslag på vad som skulle kunna hända hos Gourmetbönan? Hör av dig! Du hittar kontaktuppgifter längst ner på varje sida.

* Arrangeras i samarbete med ABF Värmland

Gå till -> Vad händer hos Gourmetbönan?