Dags för Chai!

Det är 26 augusti när jag skriver detta. Solen värmer mitt altangolv och de säger att värmen ska stanna ett tag. Det är underbart! Men skolorna har börjat igen och dagarna känns lite kortare. Då är det härligt med en värmande kopp te när kvällen kommer.

I webbutiken finns två riktigt fina Chai-teer, en röd och en svart. Här kommer info om dem:

Svart ekologisk Chai
Värmande kanel, söt kardemumma och livlig kryddnejlika i kombination med det svarta Keemun teets naturliga kryddighet gör detta till ett perfekt te för vårt svalare klimat och tillsätter man mjölk händer något magiskt. Det är nästan så man inte behöver äta en kanelbulle till.

Rooibos Chai Masala
Ekologisk Rooibos smaksatt med kanel, kardemumma, peppar, nejlika och ingefära från kontrollerade ekologiska odlingar. En härligt het blandning som värmer gott på kvällen.

Vill du hellre dricka ett gott kaffe så rekommenderar jag Aroma Eko (bryggmalet) eller Caffè Inferno (hela bönor).

Caffè Inferno
Ett mörkrostat kaffe med stor fyllighet och smak med en lång och god avslutning. Kaffet är rostat till en punkt då naturliga oljor tränger ut och lägger sig som vackert skimrande droppar på de nyrostade bönorna. Kaffet innehåller Kenya, Brasil, Monsun Malabar & tvättade Sydamerikanska kaffen. Passar bra som espresso, men kan med fördel även bryggas som vanligt bryggkaffe eller i bistrokanna eller perkulator.

Aroma eko
En harmonisk blandning av ekologiska arabicabönor i A-kvalitet från Honduras och Uganda. Bönorna är ”Strictly High Grown” på höga höjder, där bergsluft och bördig jord ger perfekta förhållanden för ett kaffe med välbalanserade smaker och en mjuk, rund kopp. Kaffet är Rainforest Alliance-märkt, KRAV-godkänt och ekologiskt, samt rostat med stor omtanke i Nacka. Kort sagt – ett kaffe tillverkat med passion, kärlek till hantverket och respekt för människor, miljö och klimat. Mellan/mörk rostning.

Vill du fynda? – lagerrensningen är inne i slutspurten. Passa på!

produkt-kategori/fyndhorna

Njut av sensommaren!
Gourmetbönan Ingela