Finkaffe till Fina Far!

(till fina priser)

Hej te- och kaffeälskare!

Gourmetbönan Ingela
Gourmetbönan Ingela

På söndag firar vi alla fina fantastiska pappor i vårt land! Min egen far gick bort för tjugo år sedan, men jag firar hans minne och tänker på alla andra som saknar en far i sitt liv. Fira far med godaste kaffet! Nu till sänkt pris!

Monsun Malabar - Fira fina far med finfika!
Monsun Malabar – Fira fina far med finfika!

 I webbutiken har jag laddat upp med det godaste kaffe jag vet – Monsun Malabar! Ett indiskt kaffe som är riktigt gott och du får nu ett mycket bra pris. Detta kaffe har en speciell historia. På 1700-talet skeppades kaffet från Indien till Europa i fartyg med träskrov.  Under den långa sjöresan utsattes kaffet för mycket fuktig luft, och man upptäckte att kaffet fick en väldigt speciell och god smak av detta.

Idag har man hittat andra metoder att återskapa denna speciella smak. Man ”monsunerar” kaffet, det vill säga man låter kaffebönorna ligga i öppna lagerhus under monsunperioden och monsunvindarna får göra sitt jobb i en fuktighet på nära 90 %. Kaffet krattas dagligen och efter tre till fem dagar läggs kaffet i säckar där det får svälla. Efter ytterligare tre dagar läggs kaffet ut på marken igen, där det får ligga under ytterligare tre till fem dagar. Processen fortsätter tills bönorna får en jämn nästan elfenbensliknande färg, då de torkas och packas.

BJUD PÅ DET BÄSTA KAFFET

Kaffet är rostat riktigt mörkt för att få ett kraftigt kaffe med nästan sirapslik känsla. Monsun Malabar kan drickas som vanligt bryggkaffe eller som espresso. Det finns både hela bönor och bryggmalet i webbutiken.

Kaffet är även UTZ-certifierat. UTZ utbildar bönder för att skapa möjligheter till bättre levnadsvillkor och en hög och jämn kvalitet på grödorna. Syftet med denna miljömärkning är också att minska påverkan på miljön och minska kostnaderna.

Bjud far på det bästa kaffet i år! Kanske vill du även handla ett paket till dig själv ifall pappa vill hålla det goda kaffet för sig själv. Passa på nu då jag har sänkt priset på Monsun Malabar, till glädje för dig och alla pigga pappor!

Sänkt pris till och med söndag

Ordinarie pris för ett paket Monsun Malabar är 89 kr. Nu har jag sänkt priset till 69 kr. Det är alltså en rabatt på över 22 procent. Jag kommer att höja priset tillbaka till det ordinarie inom kort, så vänta inte med din beställning! Efter Fars dag är priset det normala igen. Detta är ett riktigt gott kaffe av högsta kvalitet. Det är en av mina verkliga favoriter. Så passa på tillfället att prova det om du inte gjort det tidigare, och bjud pappa på ett speciellt kaffe på Fars dag!

Håller du med mig om att det är ett särskilt gott kaffe? Skriv då gärna en recension på produktsidan i webbutiken. Tack för att du handlar hos Gourmetbönan!