Funny Valentine – en rolig blandning!

Jag har gjort en egen teblandning! Gourmetbönans första egna blandning! Kom gärna med uppmuntrande tillrop, för det var inte så lätt som jag trott! Jag lekte och experimenterade i köket bra länge med olika ingredienser och fastnade till sist för den här smaken. Lagom till Alla hjärtans dag (14/2) kommer blandningen, som därför fått namnet ”Funny Valentine”! Och lite rolig är den, eller underlig, lustig – ordet ”funny” kan ju översättas på flera sätt.

Funny Valentine innehåller både svart och vitt te (bara det är ju lite funny) och dessutom citronskal, bergamott, lakritsrot, ingefära, nyponskal, kardemumma och gojibär. Givetvis är det ekologiskt. Rakt igenom. Och gott! Inga sockerhjärtan finns med, istället ville jag använda de naturligt söta gojibären som ger både färg och smak åt detta friska te. Man kan med fördel plocka ut bären och brygga dem direkt i koppen eller kannan för att kunna tugga på dem. Jag tycker dessutom att ett gott te ska kunna drickas året om, så när Alla hjärtans dag har passerat byter jag namn på teet till ”Fresh And Funny”. Om det blir något över vill säga. Prova min blandning och se om du efter första klunken utbrister: ”funny!”.

Kanske har du inte börjat tänka så mycket på Alla hjärtans dag ännu, eller så bryr du dig inte så mycket om den, men om du är redo så har jag lagt upp flera goda tips på webben. Här är länk till hjärtetipsen:

Alla Hjärtans Dag

Tänk på ditt hjärta och drick te tillsammans!

Att dricka te är bra för hälsan, det vet de flesta. Jag har sett att det finns studier som visar på att te är bra för hjärtat. Det kan man ju tolka på fler sätt än ett. Om du hör till de lyckliga som har någon speciell vän nära dig: Tänk på ditt hjärta och bjud honom/henne på en välgörande kopp te i vinterkylan. Jag tror absolut att det är hälsosamt att dricka te tillsammans med någon. Så glöm inte hjärtat!

Se min promo-video om Alla hjärtans dag-tipsen här:

Jo just det, jag har ju lagt upp en ny kategori i menyraden nu: FYNDHÖRNA. Där hittar du utgående produkter till riktigt bra priser. Ta en titt:

FYNDHÖRNA

Ta det försiktigt i vintervädret så hörs vi igen snart!

Gourmetbönan
Ingela