HÖSTENS GODA TEER OCH KAFFEN ÄR HÄR!

Nu har de kommit! – Syrliga Ginger, Lust & Fägring, La Bomba och Urban Juice och de andra. Nya teer och kaffen alltså. Webbutiken är laddad och redo för dig att gå in och hitta din favorit för hösten 2019.

Det är Johan & Nyström som skickat mig varorna den här gången. Det är duktiga och kvalitetsmedvetna killar som jag jobbat ihop med sedan den gamla goda tiden i Märsta. De vet hur gott kaffe ska rostas. Och de kan blanda teer som både smakar och ser härligt goda ut. Med de bästa ingredienserna, naturligt och ofta ekologiskt.

Jag väljer dem för att de står för samma värden som jag när det gäller te och kaffe. Hållbarhet och kvalitet både socialt, ekonomiskt och miljömässigt. Att bry sig om den enkla bonden på kaffeplantagen, se till att han/hon får skäligt betalt. Att bygga långsiktiga relationer till de småskaliga kaffeodlingarna. Att skapa förutsättningar för ekologisk odling och god kvalitet. Sådant arbetar de med och sådana saker är viktiga om vi vill verka för människors och planetens bästa.

KAFFETS URSPRUNG

Ethiopia Banko Michicha från Gourmetbönan Etiopien brukar kallas kaffets ursprungsland. Där växer kaffebönor med speciell och fruktig smak. Jag har tagit hem en sort som heter Ethiopia Banko Michicha, som bjuder på blommiga smaker av aprikos och vita vinbär. Sött och smakrikt! Det är ett så kallat ursprungskaffe, det innebär att det kommer från en specifik utvald plantage. Det är inte en blandning och det kommer inte ifrån någon stor industriell plantage. Det är kaffe när det är som bäst. Prova och du kommer att förstå. För det är ju faktiskt skillnad på kaffe och kaffe.

Sumatra Gayo från Gourmetbönan Från Sumatra kommer nästa kaffenyhet. Sumatra Gayo är känt för sina mustiga aromer av kryddor, örter och färska fikon. Kaffet är påfallande fylligt, välbalanserat och har en mild mjukhet i avslutningen – dessutom både FairtTrade-märkt och ekologiskt certifierat!

GRÖNA OCH VITA TEER

Japanese Sencha Sansyu från Gourmetbönan Jag har fått in en fin japansk Sencha som jag länge velat ha i sortimentet. Om du som jag föredrar de japanska gröna teerna framför de kinesiska, så kommer du att gilla detta te, som är mycket prisvärt och har mild smak. Titta närmare här: Japanese Sencha Sansyu

Lust & Fägring - vitt te från Gourmetbönan Till sist: en efterlängtad favorit. Lust & fägring är ett vitt te smaksatt med bland annat citron, jordgubb och safflorblomma. Helt underbart, om jag får säga det själv. Har du testat?

Men det var inte riktigt allt. Jag har ju inte nämnt härliga Rooibos kaktus & apelsin och … ja, du få kika själv. Du hittar alla nyheter här:

NYHETER

Varma te- och kaffehälsningar
Gourmetbönan Ingela