KONST, TE OCH KAFFE

Nu känns livet roligt för mig och jag hoppas att jag kan få sprida lite av den glädjen också till dig! Det är otroligt mycket arbete förknippat med att starta en verksamhet – jag vet det eftersom jag gjort det förr. Och särskilt när man tar steget att öppna en butik, en lokal, så blir livet annorlunda på många sätt. Men tack o lov tycker jag det här är så vansinnigt kul!

Här i lokalen på Viktoriagatan i Filipstad har det redan börjat hända nya saker. Utöver te- och kaffeförsäljningen så har jag tagit initiativ till en teprovning (som snabbt blev fullbokad) och en konstutställning. Och mer kommer! Ni som känner mig vet ju att jag är lite av en mångsysslare, så bli inte förvånad om jag överraskar ibland. ?

Fick du inte plats denna gång på teprovningen den 29/11 – var lugn, det blir fler tillfällen!

KONST I BUTIKEN

Konstnären Linda Abrahamsson ställer ut oljemålningar hos Gourmetbönan
Konstnären Linda Abrahamsson ställer ut oljemålningar hos Gourmetbönan

På onsdag, den 27 november klockan 18.00 blir det vernissage för Gourmetbönans första utställning i Filipstad (jag hade ju utställningar redan i Märsta, som några av er säkert minns). Det är konstnären Linda Abrahamsson som ställer ut oljemålningar. Linda målar färgstarkt och personligt med ett uttryck av både värme och smärta, som livet är – både svårt och vackert, och jag ser mycket fram emot att ha en butik full av hennes härliga målningar! Konstverken är förstås till salu. Varmt välkommen om du har vägarna förbi Filipstad!

Sortimentet ökar mer och mer nu sedan jag flyttat in i butiken. Jag hoppas att jag inte missat att lägga upp någon vara i webbutiken också. Jag anstränger mig för att ligga i fas med både fysisk butik och webbutik. Hör av dig om du saknar något särskilt! Bland nyheterna finns detta:

NYHETER

Micro Lot Los Tulipanes – ett ursprungskaffe från norra Peru. Mörkt rostat, hela bönor. KRAV-märkt och Fairtrade-certifierat. Ett kaffe från en liten farm som satsar på kvalitet.

Julkaffe Caramel Popcorn – ett bryggmalet kaffe med spännande och lite annorlunda smak.

Lugn & Ro – ett ört- och kryddte med välgörande egenskaper. Prova med en liten sked honung!

Chai Latte – efterlängtad kryddig pulvermix som du blandar i varmt vatten eller mjölk. Gott och värmande! Chai-Latten är söt, med en kryddig eftersmak av ingefära, kardemumma och kanel.

Och – julteer i massor! Även goda julkaffen utan smaksättning.
Du hittar nyheter här och julprodukter här!

Nu är den gråa november snart slut och vi går mot advent och jul – kom ihåg både dig själv och dina kära med en gåva från Gourmetbönan! Vi hörs snart igen!

Gourmetbönan Ingela