Kryddiga julteer, krämig kakao och gott julkaffe!

Gourmetbönan hälsar välkommen!
Gourmetbönan Ingela

Hur har du det i den grå och mörka novembermånaden? Jag hoppas du har varma drycker så att du klarar dig. Annars har jag flera tips till dig här.

Nu har julteerna och julkaffet kommit hem till Gourmetbönan! Somliga tycker nog att det är lite tidigt att tänka på julen redan nu, men andra gillar att vara ute i god tid. Och för dem har jag förberett mig. En stor leverans med kartonger blockerar vägen i mitt kök! Och det känns härligt! Farbror Frost, Lusse Lelle och Äpplefröjd är några av namnen på de juliga teerna, och de är både gröna, svarta, örtiga och röda. På kaffesidan har jag fått in ett ekologiskt och kravmärkt julkaffe som dessutom är rättvisemärkt.Och ett UTZ-märkt kaffe smaksatt med nejlika & kardemumma – Winter Spice.

(Läs mer om UTZ-märkning på https://utz.org/)

EKOLOGISK KAKAO


Dessutom har jag fått in en kakaodryck som smakar helt ljuvligt. Även den är både ekologisk och rättvisemärkt. Och på lagret står också kartonger med marmelader, Walkers Shortbread och lite annat gott. Och jag har beställt cellofanplast så att jag kan slå in fina presentförpackningar. Det känns nästan som tomtens verkstad här i mitt kök, fast det bara är november. Nu ska här packas!

ÄPPLEFRÖJD


Jag måste få slå ett extra slag för det kryddiga och fruktiga julteet ”Äpplefröjd”. Det är en nyhet från min leverantör och när jag provsmakade det blev jag fast. Det ska bryggas direkt i koppen eller kannan, ingen tesil behövs. Det blir helt enkelt inte lika gott med tesil eller filter och äppelbitarna går att äta. Detta te är även vackert att se på. Jag blev så glatt överraskad att jag spelade in inte bara en utan två videor med teet Äpplefröjd i fokus. Se den ena videon här:


En ny favorit blev detta julte/örtte/fruktte för mig.

MISSA INTE ÅRETS TEKALENDER!

– En perfekt present till en teälskare!
Jag har två olika sorter i butiken. Men bara ett begränsat antal – Först till kaffekvarn! 🙂

FYRA JULMARKNADER!

Jag ska delta i fyra julmarknader i år! Det är så kul att jag redan nu får förfrågningar om att komma och sälja te och kaffe fastän jag bara drivit butiken ett par veckor! Så om du är i närheten av Storfors eller Filipstad nu i helgen 17-18 november så kom och träffa mig på julmarknaden i Lungsund (lördag) och Munkeberg (söndag). Jag ser fram emot att få visa upp Gourmetbönans fina produkter! Och en fin kasse har jag köpt in för att kunderna ska kunna bära hem sitt te och kaffe. Se bilden här nedan. Jag klistrade på en av mina etiketter med loggan på. Vad tycks?

Gourmetbönans kasse
Gourmetbönans kasse

WEBBUTIKEN ÄR LADDAD!

Webbutiken är nu laddad med alla julprodukterna, men även med det övriga sortimentet förstås, som kommer att utökas successivt. Är det något du saknar som du tycker jag ska ta hem, så hör av dig! Jag lovar inte att jag kan göra alla lyckliga, men om flera frågar efter samma sak så är chanserna goda att jag tar hem det som önskas.

Framöver hoppas jag på att fylla på med lite muggar, tekannor och tesilar med mera. Ju bättre affärerna går desto mer kan jag köpa in. ?

HÖR AV DIG!


Hör av dig om du upplever krångel eller strul i webbutiken, om du skulle upptäcka någon detalj jag gjort galet eller något som du tycker jag borde förbättra. Att starta en webbutik innebär en hel massa små och stora detaljer som ska klaffa, så det kan naturligtvis hända att jag förbisett något även om jag ansträngt mig så mycket jag kan för att få allt att fungera fint.

Om du tycker att allt är bra så får du också gärna höra av dig. Till exempel genom att skriva en kommentar någonstans på webbplatsen eller på Facebooksidan, eller i ett meddelande till mig. Kontaktuppgifterna hittar du längst ner på sidan. Ris och ros är lika välkommet! Jag vill bli bättre med din hjälp!

Jag ser fram emot att höra av dig och få veta vilka dina favoritteer och -kaffesorter är!

Ha en fin vecka med favoritkoppen!

Gourmetbönan Ingela