Marknad i Filipstad på lördag – recept på is-te

Hoppas du har en skön sommar! Återigen är det dags för marknad, denna gång på Stora torget i Filipstad på lördag 20/7 kl 10-14. Det är den årliga Filibjurveckan som inleds med matmarknad, med mat och dryck från Värmland. Om du finns i närheten – hoppas vi ses där! Jag har med mig mycket gott, till exempel Värmlandste.

En sommarvarm dag smakar det alltid härligt med en frisk törstsläckare som iste. Här kommer ett recept på ett svalkande och gott iste som du gör med grönt te. Jag har valt teet Sjöbris, som är ekologiskt och innehåller spirulina, mango, maracuja, ananas och jordgubb. Alltså en dos av både proteiner, mineraler och vitaminer.

Du behöver:
10-15 g Sjöbris-te (kan bytas ut mot annat grönt te som du föredrar)
1 liter vatten
limeskivor
is

Gör så här:
Låt te och vatten stå i rumstemperatur i 1-2 timmar eller i kylen 2 timmar. Sila sedan genom en tesil och lägg i limeskivor och mynta. Fyll ett högt glas med is och häll över. Toppa med en limeskiva.

Njut av sommaren!

Varma te- och kaffehälsningar
Gourmetbönan
Ingela

P.S. Du har väl märkt att gourmetbonan.se har fått en uppfräschning, med ny design? Sommarrean pågår också och jag har lagt till några fler produkter i FYNDHÖRNAN. D.S.