NATURPRALINER, VITT TE OCH GRÖN ROOIBOS I JUL!

Känner du av det också? Att det är den där tiden då allt snurrar så fort att man inte hänger med riktigt? Jovisst, tiden går alltid fort, det tycker jag för det mesta. Alltid är det något jag inte hinner med som jag tänkt. Men just nu är det som att allt ska hända på en gång. Och ändå vill vi så gärna att julen ska vara en tid för frid, glädje, gemenskap, stillhet och avkoppling. Hur gör man egentligen?

Ja, för mig är fikapauserna extra viktiga så här års. Och kanske också en liten bulle eller chokladpralin. Nej förresten, den får vänta till julafton! Men just idag har jag faktiskt fått in alldeles färska och handgjorda praliner. De kommer från Sysslebäck i Värmland och tillverkas av helt naturliga råvaror och bär plockade från de värmländska skogarna. Jag provsmakade idag och blev mer än nöjd! Och fina förpackningar är det också. Hon som tillverkat pralinerna heter Marie Axelsson och är en erfaren utbildad och prisbelönt chocolatiere. Det säger en hel del om kvaliteten. Vem vill du ge en ask naturpraliner i år?

NYA VAROR I BUTIKEN!

Gourmetbönans webbutik är fylld av godsaker inför helgerna. Te, kaffe, choklad, marmelad och shortbread – det är perfekta julklappar tycker jag. Beställ hem lite av varje och sätt ihop din egen fikakorg, det blir en fin överraskning att ta med när du blir bjuden till släkt och vänner. Du har väl sett chokladstrutarna från Malmö Chokladfabrik? Ekologiska, rättvisemärkta och helt nötfria. Du kan känna dig säker på att även nötallergiker kommer att bli glada när du tar fram och bjuder på denna mycket fina choklad.

Har du sett att jag fått in flera nya tesorter i butiken? Kika in och se om du hittar något spännande att testa! Kanske en ny blivande favorit? Jag vill gärna tipsa om min egen nya favorit: det vita White Mountain, och Green Fruit – en grön ekologisk Rooibos med smak av äpple, apelsin och rosé-peppar. Och missa inte julkaffet! Kahls ekologiska julkaffe är inte ett smaksatt kaffe, utan ett ovanligt gott rent kaffe, rostat just med tanke på de kommande helgerna, då man gärna vill ha ett extra gott kaffe. Prova så förstår du vad jag menar!

White Mountain
White Mountain – vitt ekologiskt te med smak av bergamott och ringblomma

BESTÄLL SENAST 18/12 KL 13:00
FÖR LEVERANS FÖRE JUL

För att jag ska hinna skicka dig dina varor i tid före jul behöver jag ha din beställning senast 18 december klockan 13:00. Posten går iväg klockan 17:00 samma dag. Är det varubrev går det oftast på en dag, men är det ett paket kan det ta tre dagar för posten att komma fram, så var i god tid. Jag gör allt jag kan för att hantera din beställning så fort som möjligt, men det kan ju hända att trafiken eller mängden paket ställer till det för PostNord. Jag lovar dock att posta din order samma dag om du beställer senast klockan 13:00.

SKRIV EN RECENSION!

Jag vet att du har mycket att tänka på nu precis som jag, men om du har en stund över: skriv gärna en liten recension till mig om vad du tyckte om varorna du köpte. Det betyder så mycket för mig. Gå in på webbutiken och leta upp varan du handlade och skrolla ner en liten bit så ser du fliken för recensioner. Varmt tack på förhand!

Nu tar vi fikapaus! För min del blir det idag det vita ekologiska och härliga White Mountain, med bergamott och ringblomma. En mycket lyckad kombination! Det har så stora blad att ett halvt hekto fyller en hel 250-gramspåse. Jag lägger bladen direkt i koppen utan tesil. Och det smakar lika gott som det doftar!

Varma te- och kaffehälsningar

Gourmetbönan Ingela