TEKALENDERN – EN UPPSKATTAD GÅVA!

Gourmetbönan på julmarknad. Foto: Eva-Lena Norder
Gourmetbönan på julmarknad.
Foto: Eva-Lena Norder

Nu har jag varit ute på julmarknader igen i helgen och fått träffa nya kunder. Jätteroligt! Samtidigt har Black Friday-priserna online lockat många att handla svart te och kaffe i Gourmetbönans webbutik. De låga priserna gäller fortfarande idag, måndag, om du inte hunnit utnyttja tillfället. Imorgon, tisdag, är priserna åter på ordinarie nivåer.

Den här veckan är sista veckan i den mörka månaden november. Äntligen! På lördag är det första december. Och jag har kvar några tekalendrar på lagret, och dem ska man ju helst ha innan december börjar. Därför säljer jag nu ut dem jag har kvar. Det finns två modeller, en från Kahls kaffe och en från Johan & Nyström. Båda modellerna innehåller tjugofyra sorters te. En sort för varje dag fram till julafton, lagom mycket för två koppar per dag. Det är blandade sorter, svart, grönt och rött te. Flera av dem är smaksatta med julens härliga kryddor och de både doftar och smakar jul! Men det finns också andra sorter. En perfekt present till en teälskare. Så passa på att överraska någon du tycker om med en fin tekalender – eller varför inte unna dig själv en! Det blir en fin och mysig stund varje dag när du öppnar dagens te och får upptäcka nya sorter.

Ordinarie pris för Johan & Nyströms tekalender är 249 kr. Nu har jag sänkt det till 199 kr. Alltså 50 kronors rabatt. Kahls kalender är en tia dyrare (259 kr), men jag lägger även den på 199 kr, så att inte priset ska avgöra ditt val. Välj den du tycker är finast! Båda innehåller gott och bra te.

 

BEGRÄNSAT LAGER

Det finns bara ett begränsat antal kvar, så vänta inte med din beställning! Priset gäller denna vecka och så länge lagret räcker. Jag reserverar mig för att kalendrarna kan ta slut.

FÖLJ MIG I SOCIALA MEDIER!

Gourmetbönan finns på Instagram, Facebook, Pinterest, LinkedIn och Twitter. Finns du på någon av dem? Då kan vi ses där också! Gå in och gilla/följ mig så ses vi online!

 

VAD DRICKER DU TILL LUSSEBULLEN?

Vilket te eller kaffe passar bäst till lussebullen och pepparkakan? Det är givetvis en smaksak, men om du frågar mig så väljer jag ett rent svart te, som det ekologiska och fairtrademärkta Classic English Breakfast eller Assam GFBOP, som är ett indiskt te. Det är småbladigt och det gör att det får en lite kraftigare smak och arom. Jag lägger gärna i en skiva citron och en aning rårörsocker. Citronen vill jag inte ha liggande i teet länge, för det blir snabbt surt, så jag tar upp den efter några sekunder.

Om jag dricker kaffe så väljer jag gärna ett mörkt rostat kaffe, som Monsun Malabar, eller FTO Espresso. FTO är hela kaffebönor, Monsun Malabar finns både bryggmalet och som hela bönor. Det blir något att doppa lussekatten i! Föredrar du ett mer mellanrostat kaffe så prova Buena Vista (bryggmalet) eller Caffe Divino (hela bönor). Jag önskar dig en trevlig första advent!

Gourmetbönan
Ingela