Vad händer hos Gourmetbönan?

Gourmetbönans tekopp
Gourmetbönans tekopp
Välkommen in till ”Bönan” i Filipstad! Här är Gourmetbönans evenemang under våren 2020. Programmet är under utveckling, så fler program kan tillkomma och jag reserverar mig för eventuella kommande ändringar.

STICK-KAFÉ

Stick-kafé hos Gourmetbönan
Stick-kafé hos Gourmetbönan
Varje tisdag kl 17.00 – 18.15 med början 4/2 träffas en grupp handarbetande personer i Gourmetbönans lokal för att umgås, utbyta idéer och lära sig mer om stickning, virkning m.m. Det är gratis, men fika finns att köpa. Vill du vara med? Anmäl dig till ABF eller Gourmetbönan! I samarbete med ABF.

BOK-KAFÉ
Varje torsdag kl 17.00 – 18.15 med början 20/2 har vi bok-kafé. En grupp bokintresserade träffas och berättar för varandra om böcker de läst och tyckt om. Vi pratar om författare, ger varandra lästips, och läser högt för varandra ur våra favoritböcker. Det är gratis, men fika finns att köpa. Vill du vara med? Anmäl dig till ABF eller Gourmetbönan! I samarbete med ABF.

ALLA HJÄRTANS SÅNGER

Benny Granberg framträder hos Gourmetbönan
Benny Granberg framträder hos Gourmetbönan
Fredagen den 14 februari kl 18.00 – 20.30 (c:a) firar vi Alla hjärtans dag hos Gourmetbönan! Det blir allsång och soloframträdanden. Kom och sjung med i våra mest älskade kärlekssånger, drick kärlekste, KRAM-kaffe och njut av bra musik och vår fikabuffé! Vinn fina priser från Magnolia, Filipstads Blomsterhandel eftr., konstnären Linda Abrahamsson eller Gourmetbönan i vårt lotteri! Medverkande bland andra Benny Granberg (sång, gitarr), Emmy Rudfält (sång), Melina (sång, gitarr), Clas Andersson (piano), Johnny Svensson (elbas) och Ingela Berger (sång, gitarr). Fri entré. Fikabuffé kostar 80 kr. I samarbete med ABF.


VERNISSAGE: SAMVEL SAHAKYAN

Samvel Sahakyan gästar Gourmetbönan 2020
Samvel Sahakyan gästar Gourmetbönan 2020
Den 22 februari klockan 15.30 är det vernissage för vår nästa utställare – Samvel Sahakyan. Han kommer från Stockholm och målar i blandteknik (olja, tempera, bivax, sand, bladguld m.m.) Flera lokala konstnärer har visat intresse för att ställa ut hos Gourmetbönan, men ingen av dem har kommit till skott, så nu tar jag hjälp av mina kontakter i storstaden och ”bring Stockholm to Filipstad”! Samvel är en av de många konstnärer jag lärde känna när jag arbetade som kultursekreterare och föreståndare för Galleri Aniara i Sollentuna. Han är en mycket spännande konstnär och jag gillar verkligen det han gör! Och jag ser fram emot att få visa Värmland vad han kan! Utställningen pågår till och med 28 mars.

PRINSESSAN I FERLINSKOLANS TORN
En saga med dockteater för barn från 4 till 100 år. Lördag 29 februari kl 10.30 och 13.00. Fri entré. Föranmälan krävs till 070-491 84 39.

Prinsessan i Ferlinskolans torn hos Gourmetbönan
Prinsessan i Ferlinskolans torn hos Gourmetbönan
En kväll i höstas tittade Karin upp mot tornet i Ferlinskolan, och tyckte att det lyste där uppe. Då tänkte hon att det kanske bodde en liten prinsessa där i tornet… Medverkande: Karin Paulsson, Lena Wenander, Pia OlssonGOURMETBÖNANS TESALONG – TEMA: MELODIKRYSS MED SVENSKA VISOR och FIKABUFFÉ

Gourmetbönans Tesalong 2020
Gourmetbönans Tesalong 2020
Fredag 13 mars klockan 18.00 – vågar du? Fredagen den trettonde träffas vi för att lyssna på svenska visor från olika tider, njuta av en läcker fikabuffé och lösa ett klurigt melodikryss! Och du behöver inte vara orolig – hos Gourmetbönan finns bara goda och snälla väsen! Och skulle en olycka inträffa så är vi snabba att hjälpa varandra. Men chansen är nog högre att du går hem med vinsten i melodikrysset – en fin presentförpackning med te, kaffe, chokladtryfflar och annat gott!
Fri entré
Fikabuffé: 80 krONLINE-VERNISSAGE: AMIE ROBERTS OCH BIRGITTA DAHLMAN – BETRAKTELSER
Lördag 4 april.

Betraktelser - en utställning av Amie Roberts och Birgitta Dahlman hos Gourmetbönan
Betraktelser – en utställning av Amie Roberts och Birgitta Dahlman
Amie Roberts är illustratör, målare och författare som målar djur och natur på ett personligt sätt och har en förkärlek för blått. Hon kommer från England och bor i Filipstad. Birgitta Dahlman har målat akvareller i femton år och har haft tre utställningar tidigare i Filipstad. Hon har alltid tyckt om impressionistiska målningar och försöker ta med det i sina akvareller. Hon är boende i Filipstad. De båda ställer ut akryler, akvareller, teckningar och digitala illustrationer. Utställningen pågår till och med 9 maj, både i butiken på Viktoriagatan 2 i Filipstad och på nätet. Här hittar du online-utställningen: https://gourmetbonan.se/butiken-i-filipstad/galleriet
ENGLISH TEA PARTY INSTÄLLT

English Tea Party hos Gourmetbönan
English Tea Party hos Gourmetbönan
Fredag 17 april kl 18.00. Under brittiska Amies och Birgittas utställning arrangerar vi ett Tea Party i engelsk anda. Amie kommer att hjälpa mig baka engelska bakverk och det blir en trevlig kväll med engelskt te, engelsk musik och trevliga människor från både England och andra länder. TYVÄRR INSTÄLLT