Köpvillkor

Du handlar av
Gourmetbönans Te & Kaffe
Artistvägen 19
se-682 34  FILIPSTAD
Sverige
Org.nr: 5804131000

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. Frakt inom Sverige kostar 49 kr. Utrikes frakt beror på beräknad vikt. Vi erbjuder betalning via Klarna, VISA och MasterCard samt PayPal.

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. OBS: Ångerrätt gäller ej livsmedel.

När du utnyttjat din ångerrätt:
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Garantier och service

Vi garanterar att våra teer är färska, och att våra övriga produkter håller den standard som kan förväntas för motsvarande pris. När det gäller foton så kan färger skilja sig åt mellan det som visas på en bildskärm och den verkliga produkten. Det finns många producenter och leverantörer av te, och ett visst te hos en leverantör kan smaka annorlunda än ett te med samma namn hos en annan leverantör. Det gäller såväl smaksatta som rena teer. Eftersom te är en jordbruksprodukt, kan smaken även variera från år till år, även om produktnamnet är detsamma. Om du är missnöjd med en produkt, så ber vi dig kontakta oss omgående, så vi får möjlighet att se över det.

Integritetspolicy

Vår webbplats använder s.k. cookies. Genom att använda dig av vår webbplats, accepterar du att din webbläsare använder den tekniken. Vår webbplats är även ansluten till Google Analytics, för att ge oss en bättre förståelse för hur våra besökare använder sig av webbplatsen. Om du inte vill att sådan data ska samlas in, kan du installera en plugin för att förhindra detta. Här exempel för Firefox. När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt personuppgiftslagen rätt att få ta del av den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

Leveranser

Varor som vi har hemma skickar vi normalt följande dag om du beställer/betalar före kl 18:00. I samband med större helger kan leveranstiden bli längre. Det kan finnas varor som ej finns i lager, men som ändå syns på webbplatsen. För dessa varor kan leveranstiden bli längre. Vi reserverar oss för att en vara kan ta slut, även om det inte ser ut så på webbplatsen. Vi förbehåller oss rätten att restnotera sådana varor, dvs skicka till dig så snart vi får in dem igen. Frakt betalar du förstås bara en gång. Vi skickar våra leveranser med Posten eller med DHL. Om paketet inte får plats i din postlåda hamnar de på ett utlämningsställe som kontaktar dig när du kan hämta paketet.

Ej uthämtade paket

Dina varor finns normalt kvar på utlämningsstället under två veckor. Ej hämtade varor returneras till oss. För alla försändelser som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150 kr.

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

När du utnyttjat din ångerrätt ska du sända eller lämna tillbaka den till oss.

Återbetalningsskyldighet:

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Se även konsumentverket distansavtalslagen & E-handel om du är privatperson. För företag gäller köplagen.